Aanraken is een directe weg naar voelen!

Het is een directe weg naar jezelf!

Waarom ik lichaamsgericht werk!

Na jaren van persoonlijk ontwikkelingswerk, ondervond ik dat praten over mijn moeilijkheden of healings ontvangen, geen fundamentele veranderingen in mijn dagelijkse leven opleverden. Het bracht me inzichten in bepaalde patronen en meer aanvaarding van wie ik was maar als er zich een moeilijke situatie voordeed, verviel ik al snel in oude gedachten en gedragingen.
Op dat moment ben ik met mijn lichaam gaan werken, zowel persoonlijk als in groep en dat hielp me enorm om alle beschermingsmechanismen echt te gaan voelen. Zo begon ik te beseffen dat die niet alleen in mijn hoofd maar ook in mijn lichaam vastzaten.
Na jaren van opleidingen volgen en groepen te begeleiden, doe ik nu ook persoonlijk werk met cliënten. Zij geven aan dat dit werk hen veel dichter brengt bij wie ze zijn en wat ze willen. Ze worden zich veel bewuster van al die dingen die hen niet meer dienen en kunnen ruimte maken voor wat hen wel boeit. Ze komen terug in hun kracht en bij de diepere liefde voor zichzelf, anderen en het leven! Een proces waar ik me persoonlijk ook helemaal in herken. Het is vanuit die ervaring dat ik werk.

Ben jij het contact met jezelf kwijt?

N
Zou jij graag wat meer zelfvertrouwen ontwikkelen?
N
Zorg jij vaak meer voor de ander(en) dan voor jezelf?
N
Heb je het soms moeilijk om ‘nee’ te zeggen?
N
Zit je vaak vast in je hoofd en gedachten?
N
Ben je vaak moe en heb je het gevoel tegen een burn-out aan te lopen of er één te hebben?

Jij kan zoveel meer dan dat je nu denkt dat je kan!

E
Ben jij je bewust van je weerstand tegen verandering maar kan je die moeilijk  loslaten, ook al wil je dat zo graag?
E
Geef jij het verleden vaak de schuld van je problemen in het heden?
E
Zou jij graag wat zachter en milder met jezelf willen zijn?
E
Heb jij het gevoel dat je soms niet echt ‘aanwezig’ kan zijn en voel je je soms alleen of eenzaam?
E
Zou jij graag wat meer vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd gaan leven?

Ben jij je bewust van je weerstand tegen verandering maar kan je die nog steeds niet loslaten

Je lichaam weet de weg!

Niet alleen denken en praten maar voelen en doen!

Bij BodyMind Therapie gaan we niet alleen praten over de moeilijkheden waar jij tegen aanloopt maar gaan we ze ook voelen en losmaken in je lichaam.

Als je de spanning in je lichaam niet bewust maakt en leert loslaten, dan blijf je vaak in dezelfde (negatieve of defensieve) gedachten hangen: ons ego en de onbewuste delen van onszelf houden ons daar graag omdat het daar vertrouwd is en veilig aanvoelt.

Dat is ook de reden waarom psychotherapie bij veel mensen niet of heel langzaam werkt. Via het lichaam komen we veel directer bij de onbewuste patronen die jouw leven in grote mate blijven bepalen.
Bij BodyMind Therapie onderga jij het proces niet alleen maar je neemt er actief aan deel. Zo leer je meteen zelf de verantwoordelijkheid voor je proces opnemen en kracht in jezelf vinden.

Je leert je talenten ontdekken en ontwikkelen, vrij van boodschappen van je ouders, partner, de maatschappij, … zodat je constructief en ondersteunend kan zijn voor jezelf en je omgeving!

Durven voelen en leven!

Bij BodyMindtherapie gaan we met het lichaam aan de slag zodat je leert om op een diep niveau contact te maken met je adem, je emoties en je ware kern, met wie jij echt bent.

We gaan spanningen opsporen, oude beschermingen bewust maken en emoties leren toelaten en loslaten zodat er zowel in je lichaam als je geest ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden en denkwijzen, zodat jouw energie en levensvreugde opnieuw kunnen stromen.

Zodat je opnieuw kan voelen en je gevoelens met veel liefde leert omarmen, net als het leven zelf!

Persoonlijke sessies

In een rustig en veilig kader, gaan jij en ik – één op één – aan het werk om jou, stap voor stap, te laten voelen hoe moeilijkheden uit je kindertijd zich hebben vastgezet in je lichaam. Hoe dit een pantser vormt dat je er nu van weerhoudt te voelen en je met het leven te verbinden. Dit werk is het meest effectief als we op het blote lichaam werken maar dat gebeurt pas als jij daar klaar voor bent!
Het spreekt voor zich dat de beschermingen die je al je hele leven meedraagt, niet zo maar ineens kunnen worden opgelost. Het is dan ook aan te raden je te engageren voor een traject van 20 tot 30 sessies zodat we jouw pantser, laag voor laag, kunnen vrijmaken. En je prachtige zelf dat daar onder zit, laten stralen!

Posturale Integratie

De methode waarmee ik bij BodyMind Therapie aan de slag ga, noemt Posturale Integratie en werd ontwikkeld door de Amerikaan Jack Painter. Het is een combinatie van verschillende leerscholen en methodes met invloeden uit Rolfing van Ida Rolf, Gestallt werk van Fritz Perls, de theorieën van Willem Reich en de oefeningen van Alexander Lowen, naast Oosterse concepten als accupressuur, adem werk, chakra’s en de 5 elementen. Het is een holistische methode waarbij we tegelijk werken aan lichaam, geest en ziel met als doel, het ‘oude zelf’ los te laten en te komen tot wie we echt zijn: sprankelende en vibrerende wezens! Daarnaast volg ik regelmatig bijkomende opleidingen waarbij ik aangereikte inzichten of technieken steeds meeneem in mijn werk voor zover het lichaam er bij betrokken blijft: zo heb ik uit ervaring ontdekt dat ontspanningsoefeningen, wandelcoaching, etc .. zeer ondersteunend kunnen zijn bij deze lichaamsgerichte methode.

Traject om bij je ware zelf te komen

Losse sessies ( 1 tot 10 ):

 

  • Dit omvat een intake gesprek, in combinatie met een introductie in het lichaamswerk waarbij we in een veilige setting contact maken met jouw adem, je lichaam en bewuste spanningen en blokkades.
  • Daarbij worden verschillende (bio-energetische) oefeningen aangereikt die jouw proces thuis verder kunnen ondersteunen.
  • Losse sessies kunnen ook heilzaam zijn voor mensen die al veel ervaring hebben met lichaamswerk maar ergens in vastlopen en daar tijdelijk ondersteuning in nodig hebben.

Traject van 20 sessies:

 

Het verder bewust maken van onbewuste lichamelijke spanningen en emotionele blokkades en beginnen met het leren loslaten en losmaken er van door werk met en in het lichaam. Dit in combinatie met bio-energetische oefeningen, ademwerk, energie-werk, Gestaltt en meer.

 

  • Zo zal jij leren spanning los te laten, terug bij je gevoel te komen, op je eigen benen te gaan staan en je eigen grenzen opnieuw herkennen, erkennen en overstijgen waar gewenst.

Traject van 30 sessies:

 

Inclusief het hierboven vernoemde traject maar dan doorwerken tot in de diepste lagen van je zijn, de diepere lagen in je lichaam alsook de dieper gelegen pijn, gedachten en emoties die zich gedurende je hele leven hebben vastgezet, ooit als bescherming, nu als een pantser dat je belet om echt te voelen en als je echte zelf in het leven te staan.

 

  • Als afronding volgen enkele integratiesessies. Hiermee krijg jij de bevrijding van oude patronen en alle boodschappen die jou nu niet meer dienen maar in de weg staan van jouw groei en levenslust. Je zal dan weer helemaal in contact zijn met je eigen energie en levenskracht en vastberaden kunnen gaan voor datgene waar jouw liefde en passie naar uit gaat.

Openingsuren

Je kan bij mij terecht iedere werkdag van 8u30 tot 17u30. Laatste sessies gaan van start om 16u.

Aangezien ik een alleenstaande mama ben, kan je bij mij niet terecht ’s avonds of in het weekend.

Mijn praktijk

Mijn praktijk bevindt zich bij mij thuis, in de Lisbloemstraat in de Gentse Bloemekeswijk, een rustige buurt die makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer ( Tram 1, Bus 5 ). Er is ook voldoende parkeerplaats voor zowel de auto als de fiets voor de deur.

Vergoeding & betaling

Eén sessie kost  80€.  Sessies duren 80 tot 100 min. 

De betaling gebeurt in cash of met Payqonic na iedere sessie in ruil voor een ontvangstbewijs. Alle prijzen zijn 21% BTW inbegrepen.  Terugbetaling van 10€ per sessie mogelijk via de meeste mutualiteiten. 

Indien gewenst, kan ik je ook een factuur bezorgen. In dat geval gebeurt de betaling per overschrijving aan ratio van 5 sessies per factuur, te betalen voor aanvang van de tweede sessie.

Wat cliënten over mij zeggen

Sandra straalt rust uit en stelt me meteen gerust aan het begin van een sessie. Ik voel me erg welkom bij haar. Ze kan een veilige omgeving creëren waardoor ik helemaal mezelf kan zijn en mezelf kan tonen. Deze ruimte kunnen innemen is voor mij heel belangrijk. Zowel je goede kanten als je donkere schaduwkant komen tijdens de sessies aan de oppervlakte. Door de begeleiding van Sandra voelde ik me ondersteund en kon ik het aan om naar de schaduw te kijken (en hierrond bewustzijn te ontwikkelen).

Ik hoef me bij Sandra nergens voor te schamen. Je merkt dat Sandra zelf een proces doorlopen heeft en heel wat levenservaring heeft. Dat maakt dat ik me dikwijls gezien en vooral begrepen voelde. Als therapeute stelt Sandra zich gelijkwaardig op. Dat allemaal maakt dat ik me met haar kon verbinden. Dat is voor mij cruciaal om samen een effectief proces te doorlopen. Ik ben haar enorm dankbaar voor de mooie sessies die we gehad hebben.

Kim Verhoeven

PI Therapeute in opleiding

Maak je vrij van alles dat niet (meer) bij jou past. Word wie jij echt wil zijn!

Neem nu contact op voor een eerste afspraak!