In de reeks komen een heleboel thema’s aan bod die er voor gezorgd hebben dat we teveel vanuit ons hoofd zijn gaan leven en het contact met ons lichaam zijn kwijtgeraakt.  Ik denk daarbij aan :

 

  • Ademen: in het leven schiet onze adem er vaak bij tekort, we hebben zo geleerd om op onze tanden te bijten en onze gevoelens in te slikken dat onze borstkas en onze keel worden ingesnoerd en we steeds minder lucht en zuurstof opnemen om ons lichaam van de nodige brandstof te voorzien.

 

  • Expressie geven: aansluitend bij bovenstaande: uiting geven aan hoe we ons écht voelen. Er is ons zo geleerd dat we flink, braaf, sterk, … moeten zijn dat we lachen als we pijn hebben, dat we ons kwaad maken als we verdriet hebben,  of dat we gelijk welk gevoel angstvallig proberen te verbergen en zelfs geen geluid over onze lippen krijgen,… Hoe zou het zijn om echt uit te spreken wat er bij ons leeft …

 

  • Aarding / grondig:   een stevige basis bij jezelf vinden, stevig in je schoenen of liever je eigen benen gaan staan, je eigen plaats vinden en innemen in deze wereld.

 

  • Grenzen: we zijn verleerd van onze eigen grenzen aan te voelen en wanneer we dat wel doen, durven we ze niet aan te geven uit schrik om afgewezen te worden. Als je in je lichaam kan voelen hoe het is om grenzen aan te geven, verschuift er vaak iets waardoor dit makkelijker wordt.

 

  • Ontspanning en rust nemen: we hebben het gevoel dat we van alles ‘ moeten’ en dat het fout zal gaan als we al die dingen niet doen. Ons hoofd blijft ons vertellen dat er van alles ‘moet’ gebeuren. We kunnen of durven ons niet overgeven aan rust en gewoon ‘zijn’.

 

  • Uitreiken: we durven geen hulp te vragen of kunnen die moeilijk aanvaarden. We hebben dan het gevoel dat we zwak zijn,  afhankelijk zijn of hebben schrik dat onze vraag niet zal beantwoord worden en dat dat te pijnlijk is om mee om te gaan. Maar zo ontnemen we onszelf elke kans om ondersteund en geholpen te worden.

 

  • Ik en de ander: vaak zijn we zo bezig met het zorgen voor en ‘pleasen’ van de ander dat we er zelf helemaal bij verdwijnen. Maar hoe zit het met jouw eigen verlangens, behoeftes, waarden en passies. Hoeveel ruimte krijgen die en hoe zou het zijn daar wat meer naar te gaan leven …

 

Dus voor al wie zin heeft om geïnspireerd te worden om op een andere manier naar zichzelf en bepaalde patronen te kijken, ze te gaan voelen en te transformeren, wees welgekomen !

 

De prijs voor een losse sessie is 20€ , die voor de reeks is 100€ voor 5 lessen , huur zaal & BTW inbegrepen. Mag ik  je vragen het bedrag over te schrijven op BE44 4459 6922 2145 om je van een plaatsje te verzekeren.