Losse sessies en nieuwe reeks van 10 lessen Bio-Energetica!

Lichaamswerk in groepen

 

Wil jij je meer geaard, levendig en aanwezig voelen? Kom dan naar één van mijn workshops bio-energetica! Door het doen van oefeningen word je je bewust van lichamelijke en emotionele spanningen en door het gebruik van je adem, stem en beweging leer je ze loslaten zodat er meer ruimte in jezelf ontstaat om je energie vrij te laten stromen.

 

9

Spanning in je lichaam leren loslaten?

9

Uit je hoofd komen en naar je gevoel leren gaan?

9

Meer geaard zijn en een stevige basis vinden?

9

Contact maken met je eigen energie?

9

Je energie laten stromen en je ‘heel’ voelen?

Als het antwoord op één of meer van deze vragen, ja is, dan is bio-energetica zeker iets voor jou. 

Ik verwelkom je graag  in een gloednieuwe locatie :  Zaal boven Kiné Consult (Ottergemsesteenweg 209 te 9000 Gent).  Ik ben super blij met deze zaal die heel ruim, licht & heel erg rustig is. Bovendien kan je er makkelijk parkeren en is ze uiterst goed gelegen om er zowel met het openbaar vervoer of vanaf de snelweg te geraken.

Omdat we deze reeks bio-energetica uitzonderlijk met een kleine groep zijn, staan alle lessen nu open voor iedereen! Denk je er aan een reeks te volgen maar heb je de eerste lessen gemist ? Is er een specifiek deel van je lichaam dat je wat extra aandacht wil geven? Heb je al bio-energetica gedaan en wil je nog eens opfrissen en even terug in je lichaam komen?

Dan heb je geluk want je kan nu nog langskomen voor één of meerdere losse sessies tot 26 maart.

Tijdens de verschillende sessies gaan we verschillende delen van het lichaam gaan verkennen nadat we eerst onze energie helemaal geactiveerd hebben met actieve dans en oefen-reeksen.

Op dinsdag 12 februari richten we daarna onze aandacht naar onze voeten en benen.  Onze voeten, de eerste schokdempers van ons lichaam die mee onze veerkracht bepalen en die ons dag in dag uit dragen.  De manier waarop we onze voeten gebruiken voor steun en evenwicht is een goede indicator voor onze stabiliteit, onze ge-aard-heid.  Daarna werken we wat met de benen, onze basis, ons fundament dat ervoor zorgt dat we op onze eigen benen kunnen staan en onze plaats kunnen innemen in de wereld, letterlijk en figuurlijk.  Deze sessie is uiterst geschikt voor al wie meer wil leren aarden of gronden, de grond onder zijn of haar voeten wil terugvinden.

Op dinsdag 19 februari gaan we verder met de benen maar deze keer ligt de focus meer op het ontladende, expressieve werk en gaan we er ook onze stem meer bij gebruiken. Omdat we als we klein waren heel veel braaf, stil en flink moesten zijn, bouwen we veel spanning op rond onze keel die letterlijk werd dichtgesnoerd. We leerden op onze tanden bijten en zijn verleerd om ons gevoel te uiten.  In de bio-energetica leren we ook onszelf weer expressief te uiten, zowel in  beweging als in stemgeluid.

Dinsdag 25 februari gaat onze focus uit naar het bekken. De scharnier tussen onder en boven maar ook de plaats waar het leven ontstaat en uit geboren wordt.  Waar we onze creativiteit en levenslust kunnen voelen als het niet vast zit. Dat er veel spanning in ons bekken zit, is niet verwonderlijk als we kijken naar alle taboe’s  rond sexualiteit en de te vroege of strenge zindelijkheidstraining waarbij we spanning hebben ontwikkeld rond genitaliën en de billen. Vaak heeft dit invloed op hoe we kunnen geven en nemen, controle willen houden of kunnen loslaten. En waardoor onze vitaliteit en sexualiteit worden beknot. Een sessie voor wie meer levendigheid en verbondenheid in zijn of haar leven wil ervaren.

Dinsdag 4 maart : Krokusvakantie  :  sessie onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen :  het hele lichaam.

Dinsdag 12 maart gaan we contact nemen met onze romp die vooral verbonden is met onze ademhaling. Chronische spierspanning in onze buik, middenrif en borstkas beperkt vaak onze ademhaling en daarmee onze vitale energie. Bij stress hebben mensen vaak last van de darmen omdat veel impulsen vanuit de buik onderdrukt worden.  En dan moeten we ook onze borst inklemmen zodat die impulsen en gevoelens niet naar buiten stromen wanneer we dat niet willen en zo krijgen we contractie rond ons middenrif en hart.  Voor al wie meer zuurstof naar al zijn of haar cellen wil leren brengen en terug contact wil maken met het hart en emoties.

Dinsdag 19 maart gaan we voelen hoe het met onze schouders gesteld is. We trekken onze schouders op als we bang zijn of laten ze juist hangen als we te veel verantwoordelijkheid op ons nemen.  En als door die spanning onze gevoelsstroom onderbroken wordt hoe kunnen we dan uitreiken, geven of ontvangen via onze armen. We gaan contact maken met zowel de agressieve energie van kwaadheid, spijt en bitterheid die vooral bevroren worden in de bovenrug als met gevoelens van liefde, strelen en uitreiken die vooral geuit worden via de armen.

Dinsdag 26 maart tenslotte gaan we vooral rond de nek en het gezicht werken. Dat deel van onszelf waarmee we ons aan de wereld tonen. Is dat de uitdrukking van hoe wij ons echt voelen of is het een soort masker geworden waarmee wij tonen wat we denken dat de ander wil zien.  Als je jezelf in een masker (moet) wringen dan ontstaat er vaak veel spanning in de keel, mond en ogen.  De nek is dan weer de bemiddelaar tussen ons hoofd en ons lichaam, tussen denken en voelen.  Is er evenwicht tussen het denken en voelen of is er één die de overhand neemt en wordt het andere onderdrukt. Kunnen we ons gevoel  in onze communicatie laten spreken of zijn we gewoon van op onze tanden te bijten?

Waar zit de spanning bij jou? Vaak weten we dat wel maar vinden we het moeilijk om ze los te laten of is er angst voor wat we gaan tegenkomen als we er naar toe gaan. In de bio-energetica wordt een veilige omgeving gecreëerd waarin we ze kunnen gaan verkennen en wat losser maken in het lichaam. Dit heeft steevast een positieve invloed op onze geest en hoe we in het leven staan.

Wil je langskomen voor één of meerdere sessies, graag een seintje vooraf op:  sandra@bodymindtherapie.be .

Wij gaan leren om contact te maken met al die delen en in plaats van ze vast te zetten wat losser te maken via beweging, adem, stem en voelen. En dat dat deugd doet, weet ik ondertussen heel goed want ik hoor het iedere dag zowel van clienten in de persoonlijke sessies ( waarbij we nog iets verder gaan en ook in de weefsels van het lichaam gaan werken) als bij de deelnemers van de groepen

Telkens van van 20u00  tot 22u00!

Ik hoop jullie te mogen verwelkomen!

Inschrijven kan door het versturen van een bericht helemaal onderaan waar je meteen ook de betalingsgegevens vindt. Losse sessies kosten 20€ .

Dank je wel voor de mooie kennismaking met bio energetica ? Ik was zo in contact met m’n gevoel dat ik liever daarbij bleef ipv m’n ervaring te delen op het einde. Maar ik heb echt veel ervaren! Van in het begin liet ik spanningen los door te geeuwen en gapen. Ik herkende enkele oefeningen van in m’n yogales, en daar zuchten, OMen we en horen kreetjes er ook bij ☺ daardoor voelde dit voor mij minder ongemakkelijk aan en stoorde ik me totaal niet aan het uiten van anderen, integendeel, dit gaf me nog meer ’t gevoel om me er gewoon te mogen aan over te geven zonder gêne ? Enkel de oefening met de stok vond ik niet leuk, maar ja daar zit bij mij ook heel wat vast en gespannen, misschien dat ik daardoor extra weerstand voelde… Pas de laatste jaren laat ik gevoelens toe, dank zij de les die burnout me geleerd heeft, opkroppen en jezelf voorliegen werkt niet, gevoelens negeren ook niet, net het doorvoelen is belangrijk, dus dit deed ik vanavond ook zo veel als mogelijk voor mij… Het was dus zeker een geslaagde avond!

An

Deelneemster losse sessie

De reeks bio-energetica gaf een enorme kracht en vertrouwen in mezelf en mijn kunnen. Ik leerde beter in contact komen met lichaam, geest, energie en blokkades. Het leven moet niet zonder problemen zijn en je lijf hoeft niet perfect te zijn om te kunnen genieten en dankbaar te zijn. Dank voor de inzichten en zinvolle oefeningen!

Sonja

Feedback reeks van 10 lessen

De reeks bio-energetica heeft me veel bewuster leren omgaan met men lichaam, waar men pijnpunten en blokkades zaten. De sessies hebben me ook vrijer gemaakt, in het begin was ik nogal teruggetrokken maar ik voelde me openbloeien. Dankzij jou Sandra sta ik nu waar ik sta: bewuster, gevoeliger, vrijer, meer leren voelen, en dat ik er gewoon mag zijn, dat niets slecht is, maar alles er mag laten zijn. Voelde me ook op mijn gemak bij de groep en wil ze ook bedanken voor de fijne tijd!

Jessica

Feedback reeks

Verzeker je van een plaatsje in de losse sessies en/of reeks lichaamswerk in groep!

 

Wie los komt meedoen, stort 20€ op onderstaand nummer ter bevestiging of bevestigt via mail en betaalt cash ter plaatse!

Op dinsdag 23 april start een nieuwe reeks van 10 lessen tot 25 juni , eveneens in de zaal boven Kiné Consult op de Ottergemsesteenweg 209 te Gent! De prijs voor de reeks is 200 Euro voor 10 lessen (inclusief zaalhuur & BTW, wie wenst, kan een factuur krijgen).   Om je plaats te verzekeren, schrijf je 200  Euro over op rekeningnummer:  BE44 4459 6922 2145. 

Stuur mij graag een berichtje hieronder zodat ik weet dat je hebt ingeschreven want de plaatsen zijn beperkt. Vermeld steeds je volledige naam, telefoonnummer en de datum waarvoor je wil inschrijven. Je inschrijving is definitief van zodra het bedrag op mijn rekening staat.

 

Ik kijk er enorm naar uit jullie in te leiden in de wondere wereld van je eigen lichaam en gevoel(ens)  !

 

5 + 11 =

Pin It on Pinterest

Share This