Twee laatste reeksen bio-energetica van 5 sessies in 2024: eerste start op dinsdag 7 mei ( tot 4 juni) tweede start op dinsdag 10 september ( tot 8 oktober)

Lichaamswerk in groepen

Wil jij je meer geaard, levendig en aanwezig voelen? Kom dan naar één van mijn workshops bio-energetica! Door het doen van oefeningen word je je bewust van lichamelijke en emotionele spanningen en door het gebruik van je adem, stem en beweging leer je ze loslaten zodat er meer ruimte in jezelf ontstaat om je energie vrij te laten stromen.

 

9

Spanning in je lichaam leren loslaten?

9

Uit je hoofd komen en naar je gevoel leren gaan?

9

Meer geaard zijn en een stevige basis vinden?

9

Contact maken met je eigen energie?

9

Je energie laten stromen en je ‘heel’ voelen?

 

Ben je moe van de zware energie, het binnen zitten en het overmatig piekeren? Stap uit je gedachten en in je lichaam met de nieuwe reeks bio-energetica!

Voelen jullie het ook?  De lente is in het land! Tijd om de zware winter energie van ons af te schudden en plaats te maken voor de frisse, nieuwe energie van de lente. Om uit onze winter cocon te breken en opnieuw onze vleugels te openen naar het licht, het leven, groeien en bloeien, …

Wil je weer in beweging komen en ruimte creëren voor nieuwe kansen, mogelijkheden en creativiteit? Dan is het essentieel om inzicht te krijgen in wat ons nog blokkeert of weerhoudt van openheid en stralen. Naar mijn mening is de beste manier om dit te bereiken via het lichaam.

Op dinsdag 7 mei start een nieuwe reeks van 5 sessies bio-energetica in de prachtige serres van Dwarsligger in Melle.

Daarin gaan we opnieuw afdalen naar ons lichaam en leren voelen wat het ons te vertellen heeft. Waar stroomt onze energie en waar loopt ze vast? Waar voelen we ons soepel en levendig en waar zit er spanning, pijn of ongemak? En hoe kunnen we die spanning, pijn of ongemakken wat versoepelen, verzachten, integreren, …

In de reeks komen een heleboel thema’s aan bod die er voor zorgen dat we teveel vanuit ons hoofd leven en zo het contact met ons lichaam en ons zelf zijn kwijtgeraakt. Ik denk daarbij aan :

 

Ademhaling: In het leven vergeten we vaak diep adem te halen. We zijn zo gewend geraakt aan het opkroppen van onze gevoelens dat onze borst en keel zich samentrekken, waardoor we minder lucht en zuurstof binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft voor energie.

 

Expressie geven: in lijn met het bovenstaande, uiting geven aan onze ware gevoelens. We zijn zo opgevoed om flink, braaf, gehoorzaam, sterk, enzovoort te zijn, dat we lachen als we pijn lijden, boos worden als we verdrietig zijn, of elk gevoel angstvallig verbergen en zelfs geen geluid kunnen maken… Hoe zou het zijn om daadwerkelijk te uiten wat er in ons omgaat?

 

Aarding / grondig: een stevige basis bij jezelf vinden, stevig in je schoenen of liever je eigen benen gaan staan, je eigen plaats vinden en innemen in deze wereld.

 

Grenzen: we zijn het gevoel voor onze eigen grenzen kwijtgeraakt en als we ze wel herkennen, zijn we vaak bang om ze te stellen uit angst voor afwijzing. Wanneer je echter in je lichaam kunt voelen wat het betekent om grenzen te stellen, kan er iets veranderen waardoor het gemakkelijker wordt.

 

Ontspanning en rust nemen: we hebben het gevoel dat we van alles ‘ moeten’ en dat het fout zal gaan als we al die dingen niet doen. Ons hoofd blijft ons vertellen dat er van alles ‘moet’ gebeuren. We kunnen of durven ons niet overgeven aan rust en gewoon ‘zijn’.

 

Uitreiken: we durven geen hulp te vragen of die moeilijk kunnen aanvaarden. We hebben dan het gevoel dat we zwak zijn, afhankelijk zijn of hebben schrik dat onze vraag niet zal beantwoord worden en dat dat te pijnlijk is om mee om te gaan. Maar zo ontnemen we onszelf elke kans om ondersteund en geholpen te worden.

 

Ik en de ander: we zijn zo vaak bezig met het zorgen voor en ‘pleasen’ van de ander dat we er zelf bij verdwijnen. Maar hoe zit het met jouw eigen verlangens, behoeftes, waarden en passies. Hoeveel voeling heb je daarmee, hoeveel ruimte krijgen die en hoe zou het zijn daar wat meer naar te gaan leven …

 

 
 
 
 
De voorbije maanden ben ik begonnen met het opnemen van filmpjes met de basis principes en eerste bio-energetica oefeningen die ook in de reeksen aan bod komen. Wil jij graag meer voeling krijgen met mij en het werk dat ik doe, sluit je dan graag aan op mijn Youtube kanaal, regelmatig volgt er een nieuwe oefening:
 
 
Deze oefeningen doen met begeleiding en in een groepsdynamiek zorgt uiteraard voor nog meer verdieping van je proces.
 
 
 
 
 
 

Waarom je inschrijven in de reeksen?

 

Het onderdrukken van emoties zoals angst, onzekerheid, frustratie, woede en verdriet leidt tot fysieke spanningen en klachten, en veroorzaakt piekeren, wat onze rust en gevoel van geluk vermindert. Door deze spanningen te ontladen en onze emoties vrij te laten, voelen we ons meer aanwezig, levendiger en sterker.
 
In de lessen leer je de aandacht naar binnen te richten en te voelen wat er leeft, stroomt, blokkeert of vastzit. Met een open en nieuwsgierige houding, zonder oordeel, observeer je dit zodat je bewust wordt van je eigen lichaam en gevoelens… van jezelf dus.
 
Dan gaan we onze adem, beweging en waar mogelijk expressie beruiken om eventuele blokkades wat los te maken en te verzachten zodat je energie terug wat kan gaan stromen in plaats van vast te lopen.  Een levendig en ontspannen lichaam brengt een overprikkeld zenuwstelsel tot rust en vermindert stress!
 
Deze methode is uiterst geschikt voor al wie veel te vaak zit te piekeren, het gevoel heeft niet heel stevig op zijn/haar benen in de wereld te staan, te kampen heeft met angsten en/of energieverlies, of juist te veel energie waardoor het lijkt of je elk moment kan ontploffen, …
 
 
In de bio-energetica ga je voelen waar je kracht zit en hoe je die voor je kan laten werken via je lichaam, wat veel beter werkt dan vanuit je hoofd !
 
Dus voor al wie zin heeft om geïnspireerd te worden om op een andere manier naar zichzelf en bepaalde patronen te kijken, ze te gaan voelen en te transformeren, wees welgekomen !

Ik werk in kleine groepen van een 10-tal personen in de mooie serres van Dwarsligger in Melle waar enorm veel plantjes groeien en bloeien en dus de perfecte omgeving voor onze eigen groei !  Graag een yoga-matje en een dekentje meebrengen voor de ontspanningsmomenten en ook flesje water niet vergeten. Voor deelname dien je lid te zijn bij Dwarsligger, dit kan voor 3€ voor één maand of 33€ voor een heel jaar.

 
 
Locatie:  Dwarsligger, Gontrode Heirweg  141, Melle.
 
 
Data: 
 
Reeks1 :  iedere dinsdag van 19u00 tot 21u00  :  7, 14, 21, 28 mei & 4 juni
Reeks2 :  iedere dinsdag van 19u00 tot 21u00  : 10, 17, 24 september & 1, 8 oktober
 
Prijs:
 
De prijs voor een losse sessie is 25€ , die voor de reeks is 125€ voor 5 lessen , huur zaal & BTW inbegrepen. Mag ik je vragen het bedrag over te schrijven op BE44 4459 6922 2145 om je van een plaatsje te verzekeren. Mensen die zich voor de hele reeks inschrijven, krijgen voorrang. Indien er nog plaatsjes over zijn, kan je ook nog los komen meedoen.
 

Dank je wel voor de mooie kennismaking met bio energetica. Ik was zo in contact met m’n gevoel dat ik liever daarbij bleef ipv m’n ervaring te delen op het einde. Maar ik heb echt veel ervaren! Van in het begin liet ik spanningen los door te geeuwen en gapen. Ik herkende enkele oefeningen van in m’n yogales, en daar zuchten, OMen we en horen kreetjes er ook bij, daardoor voelde dit voor mij minder ongemakkelijk aan en stoorde ik me totaal niet aan het uiten van anderen, integendeel, dit gaf me nog meer ‘t gevoel om me er gewoon te mogen aan over te geven zonder gêne ? Enkel de oefening met de stok vond ik niet leuk, maar ja daar zit bij mij ook heel wat vast en gespannen, misschien dat ik daardoor extra weerstand voelde… Pas de laatste jaren laat ik gevoelens toe, dank zij de les die burnout me geleerd heeft, opkroppen en jezelf voorliegen werkt niet, gevoelens negeren ook niet, net het doorvoelen is belangrijk, dus dit deed ik vanavond ook zo veel als mogelijk voor mij… Het was dus zeker een geslaagde avond!

An

Deelneemster losse sessie

De reeks bio-energetica gaf een enorme kracht en vertrouwen in mezelf en mijn kunnen. Ik leerde beter in contact komen met lichaam, geest, energie en blokkades. Het leven moet niet zonder problemen zijn en je lijf hoeft niet perfect te zijn om te kunnen genieten en dankbaar te zijn. Dank voor de inzichten en zinvolle oefeningen!

Sonja

Feedback reeks van 10 lessen

De reeks bio-energetica heeft me veel bewuster leren omgaan met men lichaam, waar men pijnpunten en blokkades zaten. De sessies hebben me ook vrijer gemaakt, in het begin was ik nogal teruggetrokken maar ik voelde me openbloeien. Dankzij jou Sandra sta ik nu waar ik sta: bewuster, gevoeliger, vrijer, meer leren voelen, en dat ik er gewoon mag zijn, dat niets slecht is, maar alles er mag laten zijn. Voelde me ook op mijn gemak bij de groep en wil ze ook bedanken voor de fijne tijd!

Jessica

Feedback reeks

Verzeker je van een plaatsje in de losse sessies en/of reeks lichaamswerk in groep!

 

De prijs voor een losse sessie is 25€. De prijs voor deze reeks is 125 Euro voor 5 lessen (inclusief zaalhuur & BTW, wie wenst kan een factuur krijgen).   Om je plaats te verzekeren, schrijf je het bedrag over op rekeningnummer:  BE44 4459 6922 2145. 

Stuur mij graag een berichtje hieronder zodat ik weet dat je hebt ingeschreven want de plaatsen zijn beperkt. Vermeld steeds je volledige naam, telefoonnummer en de datum waarvoor je wil inschrijven. Je inschrijving is definitief van zodra het bedrag op mijn rekening staat.

 

Ik kijk er enorm naar uit jullie in te leiden in de wondere wereld van je eigen lichaam en gevoel(ens)  !