Mijn reis naar mijn diepste kern

Ik heb mijn hele leven lang al mijn passies gevolgd. Van vrij jong zat daar een heel sterk element in dat ik de wereld wou veranderen, niet meelopen in het systeem maar meer vanuit liefde en verbondenheid leven in plaats vanuit de wens materiele dingen en aanzien te willen verwerven. Een drive die niet meteen aansloot bij de richting waar mijn ouders en de maatschappij mij liever in hadden gezien. Ik voelde me dan ook anders, niet begrepen en werd bestempeld als tegendraads en rebels. Na mijn studies communicatiewetenschappen, zocht ik mijn heil in de muziekwereld waar ik door het promoten en organiseren van evenementen kon bijdragen aan het creëren van sferen waarin mensen zich met elkaar verbonden door middel van muziek, een heel krachtig medium, dat merk je zo als je de samenhorigheid op festivals en feesten ziet. Maar ook een heel vluchtige wereld waarin de focus heel erg naar buiten is gericht en waar veel mensen zichzelf makkelijk verliezen door alles wat er bij hoort.

Sandra Dierick

Sandra Dierick

Posturale Integratie therapeute, Bio-energetica Specialiste en Emotioneel en Energetisch Lichaamswerkster

Als je dat combineert met oude boodschappen dat zo’n leven tot niets leidt en het niet goed met je zal aflopen, begin je nog meer aan jezelf te twijfelen en zo verging het ook mij. Dus begon ik rond de eeuwisseling de zoektocht naar wie ik was in het midden van wat ik soms wel eens de ‘madness’ noemde en begon ik mijn focus naar binnen te richten. Eerst met energiewerk ( Barbara Ann Brennan), daarna deed ik een paar jaar lichaamsgerichte psychotherapie en tenslotte kwam ik terecht in het ‘Instituut for Bodymind Integration’ waar ik aanvankelijk mee deed met de groepslessen bio-energetica. Bio-energetica is een methode waarbij je je door oefeningen bewust gaat worden van je spanningen en die door het gebruik van adem, stem en beweging leert loslaten. Het lichaam betrekken in mijn zoektocht voelde als de juiste weg en daarna deed ik er ook verschillende workshops als ‘Pelvic-Heart Integration’, vuurlopen en zweethutceremonies naast persoonlijke sessies Posturale Integratie. Na enkele jaren zelf bio-energetica te hebben gedaan, begon ik de groepen onder leiding van Dirk Marivoet te assisteren. Dit bracht mij dichter bij mijn gevoel om ook andere mensen te willen helpen met deze bijzondere methodes en in 2008 startte ik de opleiding ‘Posturale Integratie’. Een 4-jarige, lichaamsgerichte, opleiding die vertrekt vanuit het basisprincipe dat lichaam, geest en ziel één zijn.

Om ware transformatie te verkrijgen dienen we dan ook met al deze componenten van ons ‘zijn’ aan de slag te gaan. In het laatste jaar werkte ik met verschillende proefcliënten een traject van een 30-tal sessies af en daarin werd duidelijk dat ik een nieuwe manier had gevonden om mijn diepste drive waar te maken.

Want zoals ze zeggen, als je de wereld wil veranderen, begin bij jezelf en dat deed ik ook.
Het dichter bij mezelf komen, bracht mij ook meer vertrouwen in mezelf en wakkerde mijn diepe verlangen naar een kind (iets wat ik heel lang onderdrukt had) aan dus besloot ik bewust alleenstaande mama te worden. Het leven schonk mij niet veel later een prachtige dochter, zodat ik uiteindelijk 5 jaar over de opleiding deed terwijl ik een paar jaar zelf bio-energetica lessen aan groepen gaf in het Instituut.
De volgende 3 jaar koos ik er voor om assistente te zijn in de opleiding die ik eerder zelf volgde terwijl ik met mijn volle aandacht mijn baby-girl begeleidde in haar groei naar kleuter. Het gaf me de kans alle technieken en theorieën nog eens te kunnen herhalen en verdiepen terwijl ik ook andere mensen kon begeleiden en ondersteunen op hun weg van werken met en aan zichzelf terwijl ze het therapeutschap onder de knie kregen. Dit jaar ben ik gestart met een nieuwe 4-jarige opleiding ‘Integratieve Psychotherapie’ waarvan het eerste jaar weer een uitdagend groeijaar is. De beste therapeuten zijn immers steeds zij die ook veel aan zichzelf werken en die al hun persoonlijke ervaring kunnen meenemen om met veel begrip, begeleiding en ondersteuning voor de ander te werken. En dat is precies wat ik doe, jou ondersteuning en begeleiding geven in jouw proces zodat ook jij de kracht in jezelf kan vinden om helemaal te gaan voor waar jouw passie naar uitgaat. En zodat je dat kan doen met vertrouwen in en liefde voor jezelf, de ander en het leven!

Wil jij ook het vertrouwen in jezelf vinden om het leven te gaan leiden waar jij echt gelukkig van wordt?

Ga met je lichaam aan de slag en bevrijd jezelf van alles wat je daarin tegenhoudt

Het is mijn missie om jou op een diep niveau af te helpen van lichamelijke spanningen en emotionele blokkades zodat je weer vol energie en met liefde voor wie je echt bent, kan gaan leven.

Een warme en gezellige setting

Mijn praktijk bevindt zich bij mij thuis in een mooi afgewerkte zolderkamer. Volledig bezet in hout heeft de kamer een warme en gezellige uitstraling waarin je gemakkelijk tot rust komt en even afgesloten bent van de rest van de wereld. Er bevinden zich wat materialen die bij het werk worden gebruikt als een matras, kussens en dekentjes naast enkele posters van het lichaam: één met alle spieren en één met accupunctuurpunten. Het lichaaamswerk gebeurt immers met kennis van zowel de anatomie als meridianen. Verder is er weinig afleiding zodat we helemaal in het moment, in het ‘hier en nu’ kunnen werken. Wel wil ik nog meegeven dat mijn praktijk enkel te betreden is via een uitschuifbare zoldertrap en dus niet makkelijk toegankelijk is voor mensen met ernstige lichamelijke beperkingen.

Pin It on Pinterest

Share This