Mijn reis naar mijn diepste kern

Ik heb mijn hele leven lang mijn passie gevolgd. Van jongs af aan wou ik de wereld veranderen, niet meelopen in het systeem maar meer vanuit liefde en verbondenheid leven in plaats van materiele dingen en aanzien te willen verwerven. Een drive die niet meteen aansloot bij het gedachtengoed van mijn ouders en de maatschappij. Ik voelde me dan ook anders, niet begrepen en werd bestempeld als tegendraads en rebels.

Na mijn studies communicatiewetenschappen, zocht ik mijn heil in de muziekwereld waar ik door het promoten van evenementen en muziek mensen kon helpen om het leven te vieren en zich met elkaar te verbinden met dans en muziek. Maar ook een heel vluchtige wereld waarin de focus heel erg naar buiten is gericht en waar velen zichzelf makkelijk verliezen door alles wat er bij hoort.

Sandra Dierick

Sandra Dierick

Posturale Integratie therapeute  &  Integratief psychotherapeute

En zo verging het ook mij. Als je dat gevoel combineert met oude boodschappen dat zo’n leven tot niets leidt en het niet goed met je zal aflopen, begin je nog meer aan jezelf te twijfelen.  Dus begon ik rond de eeuwwisseling de zoektocht naar wie ik was in het midden van wat ik soms wel eens de ‘madness’ noemde en begon ik mijn focus naar binnen te richten.

Eerst met energiewerk (Barbara Ann Brennan) waarna ik een paar jaar lichaamsgerichte psychotherapie volgde en tenslotte terecht kwam in het ‘Instituut for Bodymind Integration’. Daar deed ik aanvankelijk mee met de groepslessen bio-energetica. Het lichaam betrekken in mijn zoektocht voelde als de juiste weg en verschillende workshops als ‘Pelvic-Heart Integration’, vuurlopen en zweethut ceremonies volgden, naast een traject van persoonlijke sessies Posturale Integratie. Na enkele jaren zelf bio-energetica te hebben gevolgd, begon ik de groepen onder leiding van Dirk Marivoet te assisteren. Dit bracht mij dichter bij mijn gevoel ook andere mensen te willen helpen met deze bijzondere methodes en in 2008 startte ik de opleiding ‘Posturale Integratie’. Een 4-jarige, lichaamsgerichte, opleiding die vertrekt vanuit het basisprincipe dat lichaam, geest en ziel één zijn en dat we om ware transformatie te verkrijgen met alle componenten van ons ‘zijn’ aan de slag dienen te gaan. Daarin werd duidelijk dat ik een nieuwe manier had gevonden om mijn diepste drive waar te maken.

Want zoals ze zeggen, als je de wereld wil veranderen, begin bij jezelf en dat deed ik ook.

Het dichter bij mezelf komen, bracht mij meer vertrouwen in mezelf en wakkerde mijn diepe verlangen naar een kind aan (iets wat ik heel lang onderdrukt had) dus besloot ik bewust alleenstaande mama te worden. Het leven schonk mij niet veel later een prachtige dochter, zodat ik uiteindelijk 5 jaar over de opleiding deed terwijl ik een paar jaar zelf groepslessen bio-energetica gaf in het Instituut.

De volgende 3 jaar koos ik er voor om assistente te zijn in diezelfde opleiding zodat ik met mijn volle aandacht mijn baby-girl kon begeleiden in haar groei naar kleuter. Het gaf me bovendien de kans om alle technieken en theorieën die ik geleerd had, te verdiepen terwijl ik andere mensen kon begeleiden en ondersteunen op hun weg naar het lichaamsgericht therapeut-schap. 

Daarna ben ik mijn eigen praktijk gaan uitbouwen en tegelijk een nieuwe 4-jarige opleiding ‘Integratieve Psychotherapie’ begonnen. Deze heb ik ondertussen afgewerkt zodat ik nu ook een erkend psychotherapeute ben.

De beste therapeuten zijn immers steeds zij die ook veel aan zichzelf werken en die al hun persoonlijke ervaring meenemen om met veel begrip en ondersteuning voor de ander te werken. En dat is precies wat ik doe, jou ondersteuning en begeleiding geven in jouw proces zodat ook jij de kracht in jezelf kan vinden om helemaal te gaan voor waar jouw passie naar uitgaat. En zodat je dat kan doen met vertrouwen in en liefde voor jezelf, de ander en het leven!

 

Wil jij ook het vertrouwen in jezelf vinden om het leven te gaan leiden waar jij echt gelukkig van wordt?

Ga met je lichaam aan de slag en bevrijd jezelf van alles wat je daarin tegenhoudt

Het is mijn missie om jou op een diep niveau af te helpen van lichamelijke spanningen en emotionele blokkades zodat je weer vol energie en met liefde voor wie je echt bent, kan gaan leven.

Een warme en gezellige setting

Mijn praktijk bevindt zich bij mij thuis in een mooi afgewerkte zolderkamer. Volledig bezet in hout heeft de kamer een warme en gezellige uitstraling waarin je gemakkelijk tot rust komt en even afgesloten bent van de rest van de wereld. Er bevinden zich wat materialen die bij het werk worden gebruikt als een matras, kussens en dekentjes naast enkele posters van het lichaam: één met alle spieren en één met accupunctuurpunten. Het lichaaamswerk gebeurt immers met kennis van zowel de anatomie als meridianen. Verder is er weinig afleiding zodat we helemaal in het moment, in het ‘hier en nu’ kunnen werken. Wel wil ik nog meegeven dat mijn praktijk enkel te betreden is via een uitschuifbare zoldertrap en dus niet makkelijk toegankelijk is voor mensen met ernstige lichamelijke beperkingen.